U-Cafe

Assalamualaikum..


Malam tadi punya cerita...tekak pn isteri tetiba teringin nak makan steak..sebelum 2 bulan berpantang katanya.. pikir punya pikir nak la try makan kat Wangsa Grill by Chef Zubir.. Lepas maghrib je terus start kereta jalan menuju ke wangsa melawati..turun2 je kereta tgk org dh beratur ramai kat depan pintu masuk..yg kt dlm tue pun ada dah yang menunggu..malas nak menunggu start kereta terus ke Wangsa Walk..


Actually nie kali ke-2 kami makan kat sini.. cafe nie terletak betul2 kat sebelah pintu masuk utama Wangsa Walk.. staff kat sini semua friendly..masuk je dlm cafe, mana2 staff yang terserempak ngan kita akan menyapa dengan senyuman manis..;)


 
Cover menu..


No meja..siap de candle u olls...

Wall deco..
 

Antara menu-menu yang di sediakan:


 

 

 
 Mango blended... RM8.90..Kat sini guna buah betul bukan guna jus..so sedap sbb rasa manis buah..
 
Chocolate banana shake..RM9.90.. Yang dalam tin tue air coklat yang di shake.. pisang di potong kecik2 dan di letak kat atas cawan tue...
 
Australia tenderloin beef (300g)..RM59.90.. antara signature dish kat sini..kami request well done..daging xrasa liat tapi still kami xpuas makan sbb kami harap daging nie boleh lg lembut..

Bawah daging tue ada mash potato dan kepingan timun.. mash potato kat sini  kami suka sgt sbb lembut, creamy dan rasa padat bila masuk mulut..sedap..
 
Fire flame cajun chicken chop..RM19.90.. dua kali dtg sini 2 kali order menu nie..mmg puas hati berbanding tenderloin beef tue..ayam dia lembut sgt2..bwh ayam tue ada mash potato dan kepingan timun jugak..

English fish & chip with tartar sauce..RM29.90..rasa fish & chip nie sama mcm kat tempat lain.. xde beza even menu nie antara signature dish kat sini..



Next time nak try rice and noodles dia pulak....:)



Ana Suhana

‪Life comes with both happiness and sadness. Learn to be patient when sad and grateful when happy. He will reward you and elevate your status

No comments:

Post a Comment

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah saya akan membalas kunjungan anda semua ❤