Trick Art Museum

Assalamualaikum..


Utk entri kali kami nak share trip mak enons ke muzium 3D di I-city.. dgr cam menarik kan???

Tapi sebelum tue, kami pekena dulu laksa dan ais cendul kaw kaw kat deretan kedai sebelum masuk ke I-city tue..


Laksa dan ais cendol.. laksa dia we tell u mmg sedap gler..kuah dia mak ai pekat sgt2..memang terasa ikan dia tue..wajib singgah next time..
Eh..cam kenal je papan hijau tue???? ;p
Menahan kesejukan gigi...hehe
Penuh kenikmatan nampak brader....;p
Laksa dia sedap hingga menjilat bibir ok!! Xcaya g la singgah sini..
Sekumpulan makcik2 jawa..riuh bercerita..hehe..
Lupa lak nak bgtau harga dia.. Laksa tue semangkuk rm3.50 jer.. Cendul lak..klu yang biasa rm1.50..letak pulut jd rm1.80..letak tapai rm2.00.. murah je kan..

Sebelum msk ke muzium 3D tue,kami jalan2 jap kat sekitar I-city tue..





Last time aku g akhir tahun lps,mende alah nie xde lg..



Lokasi muzium tue terletak di bangunan belakang bangunan Old Town White Coffee..Kalau dh sampai kat I-city tue confirm2 krg akan nampak Old Town tue.. Tiket masuk murah je..rm5/person.. waktu operasi kalau hari biasa dr 11pg ke 11mlm..kalau weekend dia extend sampai ke 2 pg..cool rite?? Pe lg tunggu jom layan gambar2 kt trick art museum tue..


Buai laju2..smpai pokok sena..apa dlm baju..sampai kasut terbang kt sana..;p
Ada bakat rupanya...(mata kt atas tangan kat dada)..
OMG...pls..this is Malaysia ok!!
Time nie mmg hover sgt..semua org pandang kot..ish ish ish..
Alice is going to her wonderland..;)
Kaki vandalisme rupanya...
Ape kes budak bertiga nie..xcukup2 membakau darah gamaknya...
Kembar xseiras..sama tp xserupa..
Yang insong mata kaji semarihem...
Nie kes salah baca  mentera time buka pintu td.. hbs ranap semua..
Haa nie mesti tgh skodeng aigo yang terlondeh pender dia td kan..haha...






Oh my hero..my savior..
Apakah???
Ala tomey tomey..pang kang br tau..


























Jalan elok ada xnk gne..jalan sedepa kayu beluti jugak yg nk di hadapnya..
.
.
.
.
.

Dah xde pic nk upload...

So far tue je yang ade kat dlm muzium tue..sejam lebih jugak la kami kat dalam tue..padahal 2 tingkat je kot..

Kebetulan mlm yg kami pergi tue ade sambutan Gong Xi Fa Cai..di rasmikan oleh MB Selangor..so ade la persembahan bunga api..giler cantik kot..terpegun kami tgk..pembetulan..bkn kami je tau..semua org yg de kat situ ok..(we olls bkn jakun yer)









So tue je tuk entri kali nie..sampai ketemu di entri akan dtg..ok???

p/s: hhmmm next time nak g mne plak erk????




~TAMMAT~


Ana Suhana

‪Life comes with both happiness and sadness. Learn to be patient when sad and grateful when happy. He will reward you and elevate your status

2 comments:

  1. best nya. tak berpeluang lagi nak pergi .. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnti ade mse awk kne singgah sini.. antara tempat yg menarik utk di lawati.. ;)

      Delete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah saya akan membalas kunjungan anda semua ❤