Kedai Nasi Arab Al-Amin Food Corner (AFC)

Assalamualaikum.

Lama pulak rasanya sis tak update "segmen" makan2 kan. Padahal banyak tempat dah sis terjah. So kali nie sis nak review satu kedai Nasi Arab yang terletak di Taman Greenwood Gombak.

FYI restotan nie pernah masuk dalam rancangan JJCM tau. Menu utama dia sudah pasti la nasi arab kan. Tapi bukan tue je menu dorang, ada juga nasi ayam salai, daging kambing bakar dan menu terbaru nasi dagang arab. Macam menarik tapi belum sampai seru nak mencuba. Hehe.

Pada pendapat sis harga makanan dekat sini agak mahal sedikit kalau nak di bandingkan dengan portion hidangan tapi masih lagi berbaloi untuk dibayar. 

Nasi arab di AFC nie telah di olah mengikut resepi tempatan. Kalau kedai2 nasi arab yang original, nasi akan di hidang dengan kuah kari / dal dan sambal tomato kan. Tapi dekat sini kari / dal di ganti dengan sup which is bagi sis sedap dan sesuai sangat kalau ada anak kecik yang suka makanan bersup.  Nasi ayam salai dia pun sedap.


Nasi arab mandy ayam berempah-Rm11.


Nasi ayam salai-Rm7.50.





Kambing bakar individu set Rm25. Daging sangat lembut dan sedap. Sis cecah dengan sos nasi ayam je.

Dekat sini ada air special yang korang kena cuba iaitu Rus Alaban (yogurt, susu dan air tapaian beras). Sis first time rasa terus jatuh chenta. Masam2 manis dan sangat sedap bila dihidang sejuk.



Rus Aladin Rm7.50. Campuran yogurt, susu dan air tapaian beras.




Dekat sini kalau nak buat private function pun boleh. Just call and buat reservation. InsyaAllah puas hati dengan makanan dekat sini.






Ana Suhana

‪Life comes with both happiness and sadness. Learn to be patient when sad and grateful when happy. He will reward you and elevate your status

No comments:

Post a Comment

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah sis akan membalas kunjungan anda semua ❤