Fraser's Hill

Assalamualaikum..

Memandangkan KL di landa kepanasan yang teramat sgt, kami tercari2 tempat yang sesuai utk meredakan bahang2 di KL nie.. survey punya survey, at last kami decide naik ke Fraser's Hill..  Actually tempat nie dh lama kami aim nk g tp baru la nie dpt g.. tue pun short trip je.. 

Dr KL nak ke FH nie kalau ikut Kuala Kubu Bahru dalam 1.5 jam.. tp jalan dia berpusing2 nauzubillah..kalau siapa yang cepat mabuk, mau muntah hijau di buatnya.. dahsat sedahsat2nye.. 10x ok jalan ke cameron tue.. rasa cm nk cepatkan masa je time lalu kat jalan berbukit yang kecik dan berpusing2 tue.. 

Tp once u reached kat FH tue rasa tenang je.. sejuk dan mendamaikan..cewah.. time kami sampai org xramai pun..so sgt selesa la rasanya..nk bergambar senang..nak makan xyah berebut.. gila haven..haha..

Xmo bebel byk2, jom layan panorama (poyo je wording) yang sempat di muat turun dlm kamera kami nie..




Menara Jam  mercu tanda FH..

Banduan yang menyerah diri.. ;p




Pos Office.. Unik..










Yang nie lak antara famous place klu nk stay kat sini..





 Kat FH nie xyah risau pasal makanan.. byk je kedai2 atau gerai yg murah kat situ...

Ikan Pari Bakar..


Makan2..5 org nye makan sekali ngan ikan pari bakar rm24..

cekodok pun ada..tp cepat nau sejuk..

Laksa penang..

Nasi lemak bungkus..

Rojak buah pun ado..


Kami stay kat The Pine Resort.. 3 rooms apartment for rm199.. promosi kat Groupon.. murah sgt ok..termasuk breakfast for 6 person.. what else u want???






Sesuai klu nk buat BBQ..



Freezer pun ado..
Room 1.. master bedroom..

Room 2..

Room 3..
Dining area..





Yang nie gediks time..



Hari yang sgt indah..













Yang nie plak panorama yang boleh meringankan rasa pening lalat terhoyong hayang whatsoever tue time balik ke KL..



Bye bye FH.. xtau la nk dtg lg ke x sbb jalan yang memualkan tue..
Klu nk tangkap pic kat jambatan tue pun boleh..
Empangan Sungai Selangor..

Nak jugak..


View from d other side..

Sampai2 umah rasa betapa leganya rasa..tp bila bahang KL terasa, tiba2 rindu lak kesejukan kt FH tue... %$#@*+-/..




~TAMMAT~

Ana Suhana

‪Life comes with both happiness and sadness. Learn to be patient when sad and grateful when happy. He will reward you and elevate your status

1 comment:

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah sis akan membalas kunjungan anda semua ❤