Rumah Thai

Assalamualaikum..

Sekali dengar macam rumah urut pun ada..haha..tp nie bukan rumah urut..nie rumah 'urut' anak tekak bg perut penuh..ada faham??? ;p

Rumah Thai nie terletak kat Taman Melati..betul2 tepi MMR2..betul2 sebelah Secret Recipe..so senang la nak jumpa tp xsenang nak cari parking..kawasan tue sentiasa padat kot.. Owner Rumah Thai nie merupakan pemilik Serisaji Catering.. MIA members lagi u olls..tercabar we olls..haha

Actually kami g tempat nie bulan 5 last year..kenapa ye baru nak update?? jawapannye sebab----> baru je terjumpa folder pic 3-4 kerat nie haa.. dari biarkan je baik masukkan dalam blog ciput nie haa..

Kalau dah namanya Rumah Thai, menu utama sudah semestinya tomyam.. kat sini memang ade beberapa set untuk di pilih.. macam kami, kami pilih menu utk 2 orang berharga rm40.. antara menunya ialah udang celop tepung+sos thai, tomyam campur, ayam gajus dan kailan ikan masin.. tp memandangkan macam xcukup je kami add on ikan kerapu tiga rasa.. kalau nk tgk menu2 lain yang ada lagi boleh la tekan link nie.. http://www.restoranrumahthai.com/menus

Time kami datang tue customer xla ramai mana..tp service dia agak lambat.. jenuh gak la nak menunggu..tp xpe, sabar tue separuh dari iman..


Pemandangan dalam Rumah Thai..
Cara nak habiskan masa..
Pe pandang2..sy tgh lapar nie..;p


Dalam 45 minit kemudian baru makanan yang kami order sampai..

Bismillahirrahmanirrahim..


Ikan kerapu masak 3 rasa..sebab kami suka ikan semua rasa sedap je..
Tomyam campur..rasa dia ok je..penah rasa tomyam lg sedap dr nie..
Ayam Gajus.. ayam yang di balut dengan daun pandan.. tp time kami nie cam terlebih goreng..so rasa pahit sebab terhangus skit..hehe..
Kailan ikan masin...
Udang Celop Tepung + Sos Thai.. yang nie rasa xpuas sebab ade 4 ketul je..;(

Burrppp... Alhamdulillah...


~TAMMAT~

Ana Suhana

‪Life comes with both happiness and sadness. Learn to be patient when sad and grateful when happy. He will reward you and elevate your status

No comments:

Post a Comment

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah sis akan membalas kunjungan anda semua ❤